Een Paasgedachte

Pasen. Rol die steen weg voor je hart!
Een Paasgedachte.

 

 

Misschien is geloven niets voor je. Kerk en zo. Maar leven toch wel? Gelukkig zijn? Gevoel van vervulling, van betekenis? Mensen om je heen van wie je houdt? Een baan die je blij maakt?

Het begint allemaal met het weg rollen van die steen voor je hart. Die je daar hebt heen gerold om je zelf te beschermen. Zodat het leven minder pijn doet. Maar die leven ook onmogelijk maakt. Een steen die leidt tot verdriet, cynisme en bitterheid.
Wellicht kun je dat jouw Pasen maken? Rol die steen weg voor je hart. Geef je zelf een reset.

Begin vandaag bijvoorbeeld met je grote persoonlijke opruiming. Die oude tv of oude stoel weg. Maar ook, kijk eens met wie je nog een emotionele rekening open hebt openstaan? Een oude liefde van 20 jaar geleden die je niet netjes hebt beeindigd? Iemand die je, misschien onbedoeld, hebt gekleineerd?

Ruim op! Als het nog kan, neem contact op en dank voor het goede wat ze ook in je leven hebben gebracht. Zodat je werkelijk een punt kan zetten. En die ander ook. Wacht er niet mee. Gewoon doen. Pasen.

Rol die steen weg voor je hart. Doe het voor je zelf. En voor de ander.

Ik wens je mooie Paasdagen en een prachtig avontuur. Ga ik ook doen.

Frans van der Reep
#pasen

2 Comments

  1. Hendrien April 4, 2018 2:43 pm  Reply

    Thx. Goed plan.

  2. Maarten Schönfeld April 13, 2020 12:11 pm  Reply

    Ja Frans, helemaal mee eens!

    Amen dus.
    Maarten

Leave a Reply