Internet en Well Being (2012)

Internet en Well Being

Virtual fosters physical

 

Natuurlijk is de term digitale well being onzin. Het kan goed met je gaan op of via het internet maar well being blijft toch een analoge ervaring.

Aan de andere kant, internet grijpt wel aan op well being. Daar kun ke natuurlijk wel naar kijken en de vraag kun je natuurlijk wel stellen.

De psycholoog Martin Seligman heeft een studie gepubliceerd waarin hij 5 factoren aanwijst die well being dragen. Dat zijn:

–       Positive emotions

–       Engagement

–       Relationships

–       Meaning

–       Accomplishment

Bij welke van de 5 factoren zit een relatie met internet? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Juist omdat internet zo veel potentie heeft om well being te beïnvloeden kan het twee kanten op gaan. Buitensluiting, pesterijen en de schandpaal zijn er ook. Met Internet kun je de hele Maslov piramide door, van basisveiligheid tot aan zelfrealisatie.

Eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Die twee kanten heeft het ‘analoge’ feestje dat jij organiseert in je achtertuin ook. Internet en jouw achtertuin zijn gewoon ook een sociaal medium en een vat van mogelijkheden waar het soms regent en soms de zon schijnt.

De centrale vraag is welke keuzes jij maakt.

Virtual Fosters Physical. Je zult zien: uiteindelijk bepalen ook je ‘virtuele keuzes’ je leven in the real world. Ook daar: wie goed doet goed ontmoet.

De eerste wet van Van den Heuvel. Bekijk zijn youtube filmpje hierover eens?

Ik  = wij : Als jij en ik één zijn dan zijn wij één.
jij
       1

Veel plezier met elkaar!

 

 

Leave a Reply