Run your own Race

Run your own race …

Waar gaat het om in ondernemen? “Just do it” en het avontuur starten, zegt natuurlijk meer dan duizend woorden. Maar hier een paar zaken die ik belangrijk vind.

De ondernemer moet iets willen, iets kunnen en vooral iets doen: iets wat heel diep in je leeft buiten je neerzetten. Verbind visie en executiekracht. Dromen, denken, durven, doen, doorzetten leveren dan veel ‘pret, poen en prestige’ op.

Ondernemen is ook communiceren. Als de klant u niet kent of uw waarde niet ziet (wie niet gezien is, is weg), wordt uw droom al snel een nachtmerrie.

Besteed uw tijd, kracht en talent aan uw droom. Als u los komt te staan van uw droom in de dingen die u doet, houdt u het niet vol. U krijgt dan geen voldoening van uw werk. U wordt slaaf van uw bezigheden en uw passie verdampt. Wordt geen kopie. Blijf een ‘original’. Wees uzelf.

Klanten ruiken dat, waarderen dit en schatten u als veel geloofwaardiger in.

Maar stel ook vragen, blijf luisteren en veronderstel niets. Sta open voor visies van buitenaf, ondanks dat u uw eigen weg bewandelt. Vermijd een tunnelvisie door steeds actief met steeds een andere bril op naar de business te kijken. Schat uw eigen talent en de waarde ervan goed in.

Zoek de eigen ‘tienen’. Een ondernemer durft altijd leraar en leerling te

zijn. Run your own race!

 

Leave a Reply